Inloggad som:
filler@godaddy.com
Inloggad som:
filler@godaddy.com
HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?
När vi tar bort en tatuering så riktar vi munstycket mot tatueringen. Laser är ett rent ljus och vid tatueringsborttagning så pulsas ljuset för att splittra bläcket i din tatuering. De korta laserpulserna skapar då något som kallas för fotoakustisk tryckvåg och med rätt våglängd på laserljuset i kombination med tryckvågen sprängs de mikroskopiska tatueringspigmenten till än mindre delar.
Färgpigmentet bryts ner av hudens makrofager (ätarceller – typ av vita blodkroppar).
Det nedbrutna pigmentet forslas bort av lymfsystemet.
VAD SKA JAG TÄNKA PÅ INNAN BEHANDLING?
Innan du ska lasra bort din tatuering ska du vara fullt frisk dvs ingen pågående infektion eller antibiotika behandling. Du får inte heller ha använt ”Brun utan solprodukter” på behandlingsområdet och området ska också vara nyrakat.
HUR KÄNNS BEHANDLINGEN? GÖR DET ONT?
I samband med behandlingen av din tatuering så kan det bli en svullnad och rodnad på huden. De brukar försvinna efter några dagar. Undvik att duscha det behandlade området det närmaste dygnet. Du bör inte heller bada bastu eller i bassäng de närmsta dygnen. Om du är ute i solen så täck över det behandlade området.
Vissa personer får skorpbildning och små blåsor under första veckan, men det är som regel väldigt lite och försvinner efter ca två veckor.
HUR MÅNGA BEHANDLINGAR KRÄVS?
Det är svårt att ge en uppskattning på hur många behandlingar just du behöver, men de flesta kan behöva ca 5 -10 behandlingar.
HUR OFTA KAN MAN BEHANDLA?
Vi rekommenderar att du väntar minst 6-8 veckor mellan laserbehandlingarna för ett område. Det är en långsam process för kroppen att rensa bort bläcket. Om du har en stor tatuering kan vi dela upp det så att du behandlar en del var 4:e vecka.
KAN MAN FÅ ÄRR AV BEHANDLINGEN?
Normalt får man inte ärr av tatueringsborttagning. När man gör en tatuering så kan man få ärr vid tatueringstillfället. Dessa ärr kan framträda när din tatuering har blekts.
Vissa personer får skorpbildning och små blåsor under den första veckan, men det är som regel väldigt lite och försvinner efter ett par dygn.
Här är det mycket viktigt att du inte pillar sönder och tar bort skorpor och blåsor. Dels för infektionsrisk men att det då också finns risk för ärrbildning.
Vissa gånger kan huden bli lite ljusare och ibland även lite mörkare efter flera behanlingar vid tatueringsborttagning. Detta brukar normaliserar med tiden.
TATUERINGSBORTTAGNING AV KOSMETISKA TATUERINGAR
Vi kan göra tatueringsborttagning på ögonbryn men ej närmare ögat än 2 cm. Vi tar ej bort lipline. I dom flesta fall så går det bra att göra tatueringsborttagning på kosmetiska tatueringar. Antalet behandlingar är färre än vid vanliga tatueringar. Men vissa kosmetiskt tatuerade ögonbryn kan innehålla ämnen som är mycket svåra att lasra bort. Vid laserbehandling så kan tatueringen bli mörkare och då kommer den behöva betydligt fler behandlingar innan den har blekts ner. Har du möjlighet så kontakta din tatuerare för att ta reda på vad färgen innehåller. Vi rekommenderar också att du bokar tid för konsultation hos oss då vi kan ta ett provskott för att se hur reaktionen blir. Vi kan ej påbörja tatueringsborttagning förrän tre veckor efter att du har tatuerat dom. Tatueringen måste ha läkt helt innan vi kan påbörja behandling. Vi lasring av ögonbryn så måste dina "riktiga hår" rakas bort för att få en bättre effekt av laserbehandlingen.
Copyright © 2021 Dinlaser - Med ensamrätt.